Jaja u leest dat goed. Momenteel heb ik mijn rooster zo kunnen kiezen dat ik vrijdag vrij heb.
Nu kan dat nog wel eens veranderen omdat we te horen hebben gekregen dat we geen eerstejaarsvakken mogen volgen.
Dat is typisch Spaans trouwens, die onverwachte wendingen.
Ik heb dus al wat lessen gevolgd en ik versta de ene prof al beter dan de andere. De lessen zijn in klassen van maximum dertig man waardoor de proffen geen micro gebruiken en interactief te werk gaan... Het is vooral vermoeiend om twee uur lang (ze geven geen pauze) Spaans proberen te verstaan. Leuk neveneffect is ook dat je constant naar de prof kijkt om wat te liplezen. Daardoor denken die dan weer dat je oplet waardoor ze vragen aan u beginnen te stellen. Met rode kop tot gevolg.
Het voordeel is wel dat we tot nu toe nog geen enkel nieuwe leerstof gezien hebben. Voor wie meekan: we hebben twee uur gedaan over het verschil tussen BNP, BBP, nominaal, reeël en inflatie. Uiteraard voorzien van een uitgewerkt voorbeeld aan bord (tot de plus en maal). Op zich lijkt dat daardoor mss wat saai maar het helpt wel om het Spaans te verstaan/leren als je al weet wat ze ongeveer gaan zeggen :).
Verder zijn we hier nu al twee avonden weggeweest en dat valt echt heel goed mee. Toffe Belgen leren kennen en zelfs enkele internationalere gevallen. Morgen is er zelfs een heuse meeting met alle Belgen hier in Sevilla (meer dan 35 man blijkbaar) en zondag gaan we misschien naar het strand (cadiz).
Ook op kot valt alles goed mee. Net wel onze eerste cucaracha vermoord. (ja doordat ik met allemaal meisjes zit, is dat nu mijn taak) Dat is voor alle duidelijkheid niet ongewoon in Spanje aangezien ramen en deuren hele dagen openstaan en ze met een plaag kampen aan de andere kant van Sevilla.
Wie trouwens ideeën heeft voor avondeten mag die altijd commenten want de inspiratie geraakt hier al op!
Mag u al schrappen: spaghetti, spek met brocolli en kaas en pasta, carbonara, omelet, kip curry. Charcuterie à la gyros, merguezen, cordon bleu enzo telt ook niet mee want dat kennen ze hier niet. En ja ik ben weer over eten bezig :).
Mss nog net even zeggen dat ik hier nog altijd geen pull heb moeten aandoen (zelfs niet 's avonds) en het Spaanse ritme enorm snel went!
Gert (of G-ie-ert voor de meeste Spanjaarden)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Fishsticks met spinazie en mousseline!!! Gert, geniet van die zalige periode want het klinkt heel verleidelijk!!!!
BeantwoordenVerwijderenGert man, ik ben jaloers!
BeantwoordenVerwijderenGeniet er daar verdekke goed van en besef elk moment maar goed.
Ik zal mij ondertussen wel voor Rock Ternat 2009 uitsloven...
not!
Je grootste blogfan
Niks beter dan een goede steak!
BeantwoordenVerwijderenGebakken patatten ? : eerst schillen en een 20' laten koken in gezouten water ; best regelmatig met een vork prikken om te zien of ze gaar zijn (als je er makkelijk doorprikt zijn ze gaar, let wel als je er te makkelijk doorprikt en ze vallen uiteen, zijn ze te gaar...dat moet je leren natuurlijk). Na het koken afgieten en laten uitdampen (eventueel ook wat te bewaren in de koelkast als je geen tijd meer hebt). Dan de pan op het vuur met boter en de patatten in stukjes snijden (niet te klein, niet te groot) in de pan doen ; regelmatig omdraaien, wat kruiden en klaar is kees. Extra suggestie : met wat geklopte eidooier, eventueel tomaatstukjes ook erg lekker
BeantwoordenVerwijderensmakelijk !
Zoals ik al zei: scampi's :D
BeantwoordenVerwijderen@ Aymeric: bedankt voor de tip! Maar ik ga het dan toch bij echte vis houden aangezien die rayon hier bijna even groot is als het vlees.
BeantwoordenVerwijderen@Rembert: Jaloers zijn mag. Maar dat ik hier machteloos moet toekijken hoe gij op RT moogt meewerken terwijl ik niet eens gevraagd ben, snijdt als een bot mes door mijn hart.
@Bruno: Ik veronderstel dat het steakvoorstel van Bruno komt?
@Papa: Ik kan nog wel een beetje koken eh (uw zoon zit al twee jaar op kot)
@Mattias: Awel uw tip ga ik zeker gebruiken. Trouwens raar dat niemand op kip met appelmoes gekomen is. Al is de vraag of ze hier appelmoes kennen...
zal volgende keer proberen duidelijker te zijn als het ironisch bedoeld was/is...
BeantwoordenVerwijderenHola primo,
BeantwoordenVerwijderenIk kan mij ni inbeelden economische lessen in 't Spaans te krijgen, 't is zo al moeilijk genoeg, maar ik begin ook te wennen aan de economische toestanden. Tof voor u dat het daar zo warm is, ik zal lachen als ge me een verkoudheid aan de kersttafel zit :)(en als ge de speculaties over uw blog gaat te horen krijgen ;)) Waarom kookt ge eig geen Spaans, zoals paella of van die dingen. Btw de Spaanse "mergueze" is "chorizo", iets minder pikant, maar het blijft in de buurt. 't amusement nog! (hint: post eens iets over de feestjes :))
@ Eline: Voor feestjes moet ge maar op mijn facebook zijn. Dit is voor vrienden én familie :). Grappig dat ge nu ook economie doet. Maar als ge hulp nodig hebt, is er Gilles toch nog denk ik? Anders wil ik graag helpen vanaf volgend semester. En wat chorizo betreft--> heb ik al veel gegeten maar gebakken lijkt me dat toch ook niet je dat.
BeantwoordenVerwijderen@Papa: Ja nu voel ik mij lichtjes gegeneerd dat ik dat niet doorhad. Ik zal proberen om het ook iets sneller door te hebben.
Hola Gert,
BeantwoordenVerwijderenAls het over koken gaat,en het moet maar voor één persoon zijn,hou het dan zo eenvoudig mogelijk : aardappelen in de schil dan hoef je geen patatten te jassen en volg de raad van je pa om te zien of ze gaar zijn.Wat je steeds bij de hand moet hebben is sla (goed gewassen),tomaten en mayonaise.Alle soorten vis passen hierbij,zelfs uit blik.En voor de goeie koop : balletjes in tomatensaus.
Maar ja,waar zitten wij ons mee te moeien!Je bent in Leuven toch ook niet ten onder gegaan.
Kun je aan de universiteit niet terecht voor warm middageten?
Alleszins de beste groeten.
Peterl.
hallo Gert
BeantwoordenVerwijderenhier nog een receptje
verse ansjovis pizza: 2grote plakken kaas,4sneetjes brood zonder korst,6gemarineerde ansjovisfilet,2tomaten, enkele olijven,beetje thijm en oregano,ui.
bereiding:snij de tomaten in schijfjes en de ui in dunne ringen.de ansjovis goed uitlekken.beboter de bodem van de pan en leg hierin het brood tegen elkaar aan. beleg het brood met kaas.leg hierop de tomaten,ui,kappertjes;olijven en de vis.laat de pizza met een deksel op de panop een klein vuur in + - 20 minuten gaar worden. de pizza kan ook in een vuurvaste schotel in de oven worden bereid.
oma
@Peter: ja de universiteit is inderdaad geen slecht idee. Tot nu toe moest ik altijd op de middag terug voor mijn programma in orde te brengen maar binnenkort zal ik dat zeker eens proberen. De truuk met de pattatenschil pas ik ook graag toe op kot :).
BeantwoordenVerwijderen@Oma: Wel ik ga dat eens proberen. Bedankt voor het recept. Ik zal ook zeer binnenkort eens een mail sturen met info waar ik op kot zit en hoe je het best in Sevilla geraakt moesten jullie willen langskomen.
Gert
@gert, wij hebben wel geen oven he! dus anjovis pizza zal ni lukken ;)
BeantwoordenVerwijderen@ Yelena: Ge moet natuurlijk wel het hele recept lezen eh :p. Tis ne pannenpizza net om die reden!
BeantwoordenVerwijderenhaha, had alleen het woord pizza en onderaan het woord oven gezien ;)
BeantwoordenVerwijderenQuiche met zalm en mozzarella!
BeantwoordenVerwijderen